Tanítások

2017-04-14

A keresztre feszítés kivégzési módját a rómaiak a perzsáktól vették át, de jelentősen megváltoztatták, szinte tudományos gonddal tökéletesítették olyan módszerré, amely maximális fájdalom előidézését és a haláltusa időtartamának adagolhatóságát tette elérhetővé úgy, hogy közben ne következzék be eszméletvesztés, amely csillapíthatná a fájdalmat, vagy meggyorsítaná a halált. A klasszikus római írók, például Cicero és Seneca megegyeztek abban, hogy ez a kivégzések között a legszörnyűbb halálnem. Az aprólékos figyelemmel kigondolt és kikísérletezett módszerhez külön eszközöket gyártottak, amelyek rendelkezésre álltak a római megszálló egységeknél.

Tovább
2016-11-01

A Reformáció tárházának legnagyobb kincse a kegyelem felfedezése volt. S ugyancsak erre van szüksége az újabb és újabb generációknak, de nem csupán a világban, hanem az újjászületett hívők között is. Ez a felfedezés hoz ma is a Szentlélektől való megelevenedést, azaz új reformációt.

Tovább
2016-11-01

A reformátorok újra felfedezték és eldöntötték: komolyan veszik! Ha Istent szeretik, ha az áldásából akarnak élni, ha a kedvét keresik, akkor ehhez tartják magukat: Sola Scriptura! (Egyedül a Szentírás!) „Ezek pedig azért írattak meg, hogy higgyétek: Jézus a Krisztus, az Isten Fia, és e hitben életetek legyen az ő nevében.” (Ján 20,31)

Tovább
2016-09-26

Dr. Pálhegyi Ferenc nagyszerű könyvének kivonatát mindenkinek érdemes áttanulmányoznia, nem csupán a házasságra készülőknek! A családterápeuta szerző finom humorral, ugyanakkor mély biblicitással mondja ki az emberi együttélés legfontosabb igazságait...

Tovább