Jótékonysági est az intézményeink javára

2013-04-24
Többéves hagyománnyal rendelkezik Székesfehérváron, advent idején a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Talentum Református Általános Iskola és a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda javára megrendezésre kerülő jótékonysági est. A rendezvény a megyeszékhely egyházi fenntartásban működő oktatási intézményeinek javát szolgálja. A fellépő hazai és határon túli előadók és az iskolák diákjai olyan színvonalas műsorral, énekkel, sokszínű kulturális és művészeti különlegességekkel lepik meg esztendőről-esztendőre hallgatóságukat, hogy az est az idők folyamán méltán várt országhatárokat átívelően is elismertté, megbecsültté.
– A rendezvényekért hálaadással vagyunk és természetesen a jövőben is számítunk rá, iskoláink diákjai továbbra is aktív résztvevőnek számítanak majd benne. Eddig azonban az intézmények sorából „kimaradt” az Olajfa Református Óvoda. Most ezt a hiányosságot szeretnék, szintén hagyományteremtő módon pótolni, a tavaszi időszakban – mondta el honlapunk megkeresésére Szanyó Gáborné, a Székesfehérvári Talentum Református Általános Iskola igazgatónője, aki hozzátette, a megkeresés valójában Mocsáriné Brunner Boglárka vezető óvónőtől érkezett. Az iskola és természetesen az intézményeket fenntartó Székesfehérvári Református Egyházközség vezetése is támogatta az ötletet.
A szervezők és a fellépők az április 26-i pénteki napon a Budai úti református templomban 18 órára meghirdetett jótékonysági este teljes bevételét az intézmények számára ajánlják fel, akik majd fele-fele arányban gazdálkodhatnak belőle. A támogatásokat az óvoda udvarának felújítására, uniós szabványoknak megfelelő korszerűsítésére és az általános iskola udvari terének kialakításra fordítják.
A színvonalasnak ígérkező rendezvényen Szebik Attila orgonajátékában, Mészáros János Elek énekművész, Szebik Ágnes és énekkarának előadásban is gyönyörködhet a hallgatóság. A lelkipásztori köszöntők mellett a 90. zsoltár is felcsendül majd.
– Szűcs –