Notice: fwrite(): Write of 691 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 42
Temetés ügyintézés - Székesfehérvári Református Egyházközség

Temetés ügyintézés

A temetőszabályzatunknak megfelelően a temetési szertartások időbeosztását a Református Egyházközség a temetkezési vállalkozóval történő előzetes egyeztetés alapján koordinálja. Közösen kell meghatározni a temetés időpontját, szertartását és ennek megfelelően kell a temető és a temetéshez kapcsolódó költségeket befizetni az Egyházközség pénztárába.

A temetkezés minden esetben „Befogadó nyilatkozat” meglétéhez kötött, amit a Lelkészi Hivatalban kell kérni, majd a temetkezési vállalkozónak átadni. A „Befogadó nyilatkozat” elkészítése az előre egyeztetett temetési időpont megléte után lehetséges.

A temetés kizárólag halottvizsgálati bizonyítvánnyal történik.

      A Székesfehérvár Belvárosi Református Egyházközség a Sóstói Református temetőt azzal a szándékkal hozta létre, hogy a keresztény vallás szerinti temetkezésnek adjon helyet. Tehát temetés, urna elhelyezése csak egyházi szertartás megtartása esetén lehetséges.

A temetőbe történő temettetést megelőzően szükséges a temetőben sírhely vagy urnafülke megváltása, amely 25 évre szól. A temetőben található kripták megváltási ideje 60 év.

Temetkezés esetén a sírhely megváltásán kívül a temető fenntartási díjat is meg kell fizetnie a rendelkezőnek.

Egy temetési szertartás esetén, ugyan abban a sírhelyben vagy urnahelyben, 3 évnél régebben elhunyt hamvai is elhelyezhetők. A temető fenntartási díjat minden elhunyt után meg kell fizetni.

A sírhely vagy kripta megváltását minden rátemetés vagy urnaelhelyezés alkalmával a temetkezés időpontjától számítva ki kell egészíteni a teljes megváltási időciklusra – a mindenkori érvényben lévő díjtétel szerint.

A fizetendő díjba be kell számolni a korábbi megváltási díj időarányosan fennmaradó részét.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51