Várják az érdeklődőket a Talentum Általános Iskolába

2013-02-10

Suliváró nyílt alkalmak gyermekeknek

A Talentum Református Általános Iskola a „Suliváró napok” rendezvénysorozatára várja a leendő elsősöket és szüleiket. Izgalmas foglalkozások, ismerkedések idejére megnyílik az iskola kapuja a leendő diákok számára.
A február 4-i első foglalkozáson az iskolavezetés elsősorban felnőtteknek szóló szülői fórumot rendezett, amelyen választ adtak a tanévkezdéssel kapcsolatos kérdésekre. A Suliváró soron következő foglalkozásaihoz a gyermekekre számítanak, hiszen lehetőség lesz számukra megismerkedni a leendő első osztály tanítóival és még játékos foglalkozásokon is részt vehetnek, de bejárhatják a tantermeket és kipróbálhatják, milyen is egy igazi iskola padban ülni. Szüleik végignézhetik az első „közös foglalkozást” A hónap további részében minden hétfőn, február 11-én, 18 – án, és 25-én 17 órai kezdettel várják a programokra a kicsiket és a nagyokat Székesfehérváron a Széchenyi utca 20. szám alá.
 A záróalkalmon igazgatói tájékoztatót hallhatnak az érdeklődők.
A szeptemberi tanévnyitó ünnepségen Szanyó Gáborné, a Talentum Általános Iskola igazgatónője  úgy fogalmazott: a református iskolákban már régi a felismerés, hogy akkor válik késszé az emberi agy új ismeretek befogadására, ha az emberi lélek is rendben van, békessége van. Változások előtt áll az oktatás, de van ami évezredek óta változatlan: biztosak lehetünk benne, hogy Urunk szeretete, hűsége, békessége a tanév minden napján velünk lesz.
 Az intézményvezető nő hozzátette: az oktató-nevelő munkájukat bizalommal alapozhatják a minden emberi értelmet meghaladó Istenre, akitől naponként kérik a bölcsességet. Hisznek abban, hogy Ő irányítja a gondolataikat, ők pedig ennek engedelmeskedve nevelik a rájuk bízott tanítványaikat.
– A református iskolák évszázados hagyományait követve iskolánk a nevelésre és elsősorban a humán műveltség kialakítására fordít nagy figyelmet. Ennek lényegét a következő szlogen fejezi ki helyesen: „Református hagyományok, Emberség, Fontos ismeretek, Igényesség”. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő szülőt és gyermeket a „REFI”-be – mondta Szanyó Gáborné.

SzG