Tanulmányi versenyt hirdetnek egyházközségünk általános iskolájában

2016-03-22
Öt évig viseli az  “Ökoiskola Címet” az intézmény

– Valóban új szervezésről beszélhetünk – mondta honlapunknak Szanyó Gáborné, a református általános iskola igazgatónője -, hiszen egyházi és önkormányzati fenntartásban működő iskolák diákjai egyaránt meghívást kaptak versenyre, amely egyúttal az ismerkedésre, barátkozásra is nagyszerű lehetőséget kínál.
Az igazgatónőtől megtudtuk: intézményük az idei esztendőben elnyerte az “Ökoiskola Címet”, amelyet 2016-tól öt éven át viselhetnek. Ebből következően a tanulmányi verseny témája is kiemelten a természet és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik.
A megmérettetésen a másodiktól a nyolcadik osztályos tanulókig mérhetik össze tudásukat, felkészültségüket a diákok, így például a harmadik osztályosok a magyar nyelvből, a szép kiejtésből, a negyedikesek természetismeretből bizonyíthatnak. A rendezvényre a megyeszékhelyről és a Dunántúlról egyaránt érkeznek diákok. Székesfehérvárról a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Munkácsi Mihály Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola, és a Hétvezér Általános Iskola diákjait várják. Szélesebb, dunántúli régióból az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola, a papkeszi Bocskai István Református Általános Iskola, Balatonfüredről a Református Általános Iskola, valamint a Csopaki Református Általános Iskola és a lovasberényi Reményik Sándor Református Általános Iskola tanulói jelezték részvételi szándékukat. A szerdai rendezvényt a Székesfehérvári Református Egyházközség Gyülekezeti központjában (Széchenyi utca 16. szám) 9 órai kezdettel nyitják meg Somogyi László lelkipásztor, gyülekezetünk lelkészi-elnöke köszöntőjével.

Az igazgatónő felhívta a figyelmet, hogy a tanulmányi versenyt előkészületnek szánták a 2017-i esztendőre, amikor a reformáció 500. évfordulóját ünneplik. A következő évben nagyszabású versenyt szeretnének létrehozni, a jelenlegi kezdeményezéshez hasonlóan “vegyes”, azaz egyházi és világi fenntartásban működő iskolák közös részvételével.

Szöveg: Sz.G.

Fotó: illusztráció