Tanévnyitó istentisztelet és „Suli start”

2011-08-31
A visszaszámlálás lassan a végéhez érkezik a szünidős diákok számára, hogy a napsugaras időszak és gondtalan nyaralás idejét átvegye a tanulás, az iskolába járás és kötelezettségek ideje. Lehet minderről nem tudomást szerezni, de attól még az iskolakezdés feltartóztathatatlanul, "könyörtelenül" közeleg.
S ha már "suli start", akkor a kötelező tanszerek beszerzése mellett a tankönyvek megvásárlására is időt kell szakítani. Az elmúlt napokban, Székesfehérvár sok más általános iskolájához hasonlóan  egyházközségünk Talentum Református Általános iskolájába is folyamatosan érkeznek szüleikkel a diákok, hogy megvásárolják és átvegyék az új, még talán nyomdaszagú könyveiket. Volt, akinek ez az első "sulis" élménye az intézmény falai között, az "öregebb" diákok számára pedig a sokadik tankönyvátvételi esemény. A Talentum általános iskola új tanévét szerdai 16 órási tanévkezdő istentiszteleti alkalmával nyitja meg. Az intézményben összesen 178 tanuló, 91 alsós és 87 felsős diák kezdheti meg tanulmányait. Az iskola életében komoly jelentőséggel bír az idei 10., jubileumi tanév megkezdése. E jeles eseményre év közben számos programmal, eseménnyel és  egy meglepetés kiadvánnyal is emlékezni kívánnak.

Cikkindító képünkön fiatalok kapják meg könyveiket, balról jobbra: Máté Eszter (2.osztály), Laki Zita tanárnő- osztályfőnök, Nagy Dávid (1. osztály), és Nagy Noémi (4.osztály). Alsó képünkön az első osztályos Hellinger Eszter ismerkedik új tanárnőjével, Laki Zitával és természetesen leendő tankönyveivel.

Szöveg és fotó: Sz.G