Speciális hangzó eszközt adnak rászorulóknak egyházközségünkben

2016-09-09
A székesfehérvári keresztyén gyülekezetek, a Bartimeus  Egyesülettel közösen 2016. szeptember 10-én  szombaton 10 órától közös szeretetszolgálati alkalmat rendeznek egyházközségünk Széchenyi utcai gyülekezeti központjában. Az együttlét során adományként átadásra kerül látássérültek, gyengén látók, valamint mozgásukban korlátozott személyek számára egy speciális audio eszköz, vagyis Messenger. A készülék a teljes Biblia hangzó változatát, valamint egy áhítat gyűjteményt is tartalmaz. A rendhagyó kezdeményezés alkalmából gyülekezetünk diakóniai munkacsoportjának vezetőjét, Somogyi Lászlónét kérdezte honlapunk:
– Kik, mely személyek, szervezetek számítanak kezdeményezőnek, és honnan származott az ötlet a hétvégi, egyházközségi közös szeretetszolgálati alkalomra?
A Bartimeus Egyesülettől Miklós Tibor elnök és Nochta Pál lelkész kereste meg férjemet, Somogyi László lelkipásztort a Messenger készülékkel és a tervezett időponttal kapcsolatban.  
– Mivel foglalkozik pontosan a szervező Bartimeus Egyesület?
Az egyesület elnöke Miklós Tibor, aki maga is látássérült, komoly elhívásként értette meg, hogy Jézus Krisztus evangéliumát továbbadja a látássérült és a többi sérült társai felé is. Szeretném idézni Tibor két mondatát: „Normális életmód lehetőségeket szeretnénk nyújtani, valamit sport és közösségi tevékenységeket, hogy segítsük ezeket az embereket integrálódni közösségük életébe.A Bartimeus Egyesület a bizalmi kapcsolatokra építve szeretne hidakat építeni Jézus Krisztus evangéliuma és az emberek között, ami egyetlen célja, reménye és értelme az életnek.” A bartimeus.hu oldalon több ismerethez is juthat a tájékozódni vágyó. A szeptember 10-i, szombati felekezetközi közös szeretetszolgálati alkalmon adományként átadásra kerül, látássérültek, gyengénlátók és mozgásukban korlátozottak számára egy-egy, már említett speciális audioeszköz.
– Az érdeklődők, igénylők, hol és meddig jelentkezhetnek még a hangzó készülékért?
Örülnénk, ha kaphatnánk jelzést a készülék igénylésére szeptember 9 -e péntekig, Bencze András evangélikus lelkipásztor, Simon István pünkösdi lelkipásztor és nálam, református diakónusnál. Ugyanakkor az egyesület készül a váratlanul érkező igénylőkre is. Szeretettel, türelemmel várnak és fordulnak minden érdeklődő felé.
 
Fontos információ, hogy az alkalom után is van lehetőség igényelni ilyen audio segédeszközt az említett segítő személyeknél. A rendezvény helyszíne a Székesfehérvári Református Egyházközség Széchenyi úti temploma és gyülekezeti háza, Széchenyi u. 16. szám. Parkolni az egyházközség szomszédos Talentum Református Általános Iskolájának udvarában, illetve a közeli utcákban lehet.
 
Sz-G.