Notice: fwrite(): Write of 691 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 42
Jókedvű adakozókra emlékeznek a támogatók falán - Székesfehérvári Református Egyházközség

Jókedvű adakozókra emlékeznek a támogatók falán

2014-11-21
Ünnepélyes keretek között a városvezetés és az gyülekezet előljáróinak jelenlétében avatták fel november 4-én a egyházközségünk Talentum Református Általános Iskolájának aulájában az intézménytámogatók falát. Az a gondolat, hogy egy olyan tábla készüljön, amelyen az iskola támogatóinak nevét feltüntetik, elsőként az intézmény szülői munkaközösségében fogalmazódott meg.  
– Az ötlettel elsőként Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatát kerestük fel, ahonnan pozitív választ kaptunk – meséli érdeklődésünkre Szanyó Gáborné igazgatónő, aki azt is feleleveníti, egy stílusos, megjelenésében is ízléses táblát rendeltek a dekoratőrtől. Nem utolsó sorban egy odaillő igei mottón is gondolkoztak, így született meg az Újszövetség második korintusi levélből származó idézet: " A jókedvű adakozót szereti az Isten". Az átadó ünnepségen megjelent Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Bóka Viktor, a város jegyzője, igei köszöntővel az egyházközség lelkészi elnöke, Somogyi László szolgált. A dolog külön érdekessége, hogy az eseményt megelőző héten a diákok közül többen is részt vettek egy országos zsoltáréneklő versenyen, így remek alkalom nyílt számukra, hogy bemutatva tudományukat, több híres művet is megszólaltatva köszöntsék a vendégeket. Az avatón az önkormányzat részéről egy több, mint másfél millió forint összegű támogatás ígérete is elhangzott, amely erre az időre realizálódott.
– Projektorokat, hozzájuk tartozó vetítővásznakat, notebook-at vásároltunk a támogatásból, illetve az ezek működtetéséhez szükséges kiegészítőket, konzolokat – tájékoztatott az igazgatónő.  A segítség révén így megvalósulhat az iskola valamennyi tantermében a korszerűnek számító projektoros oktatás és interaktív táblák használta.
– Nagyon pontosan látjuk, hogy haladni kell a korral és a körülöttünk felcseperedő fiatal "digitális nemzedéket" már ezekkel a korszerű eszközökkel is segíteni kell a mindennapos oktatás során.
Azáltal, hogy a támogatók falára az önkormányzat neve az első sorokba került fel, nem csupán egy kérésnek tehettek eleget, de azt is jelzi, hogy hosszú távú szándékaik vannak az intézmény felé.
– Több támogatóval is rendelkezünk korábbról (például saját egyházközségünk és annak alapítványa, továbbá néhány helyi vállalat is) de eddig még senkit sem "nevesítettünk" közülük, ezért azt javasoltam, hogy mindannyian megérdemlik, hogy láthatóvá váljanak – hangsúlyozza Szanyó Gáborné. Az egyházközség Budai úti templomában legutóbb vasárnap egy-egy oklevelet vehettek át az iskola eddigi támogatói. Az igazgatónő elárulta számunkra: a szülői munkaközösség már dolgozik egy olyan kiadványon, amely bemutatja a támogatói falat, az eddigi adományozókat, és arról is tájékoztat, hogyan tud felajánlásokkal élni az, aki erre szívében késztetést érez.
– A keresztyének nagyon ritkán beszélnek az örömeikről, mert sokan azt gondolják, hogy ez dicsekvésnek számít. Számunkra pontosan nem a dicsekvésen, hanem az örömön van a hangsúly. A támogatásokat köszönettel elfogadjuk és hálát adva érte Istennek nevesítjük is őket, így mutatva, hogy jó kapcsolatban álltunk egymással. Az igazgatónő hozzáteszi, a kezdeményezés egyfajta nyitást, missziói lehetőséget is jelenthet egy-egy cég felé.
Az ünnepségen megfogalmazódott a város és az egyházközség intézményeinek stratégiai partnersége is. S hogy ezek a kellemesen csengő szavak a gyakorlatban mit jelenthetnek?  
– Ez valójában egy kiindulópont, hiszen az önkormányzattal korábban is kapcsolatban álltunk az iskolatej- akciók, a városi tanulmányi versenyek vagy éppen a belvárosi adventi színpadi fellépések kapcsán -sorolja Szanyó Gáborné, aki azt is kifejti, a pénzügyi támogatások legutóbb konkrét összegben is realizálódtak, és az együttműködés újabb mérföldkövéhez érkezett. Természetes módon az oktatási intézmény is rendelkezik saját elképzelésekkel, jövőképpel, amelyben többek között egy lehetséges középiskola létrehozása és ezzel párhuzamosan az ingatlankérdés megoldása is szerepel. Mindez persze kölcsönös törekevéseket jelent, hiszen a települést is gazdagítják az egyházi épületek és a hozzájuk szorosan kötődő intézmények gyarapodása.
– Ha Isten előtt kedvesek az elgondolásaink és áldást ad rájuk, akkor reményeink szerint ezek a tervek meg is valósulhatnak. De ez még a jövő titka – összegezi az igazgatónő.
 
Szöveg és fotó:SzG

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51