Itt a hittanbeíratás ideje!

2013-03-26

Kedves Szülők!

   2013. őszén Magyarországon új fejezet kezdődik a hittanoktatás terén! Több mint 60 éves szünet után az új Köznevelési törvény (2011. évi CXC. tv.) ismét lehetővé tette felmenő rendszerben, hogy a délelőtti tanrenden belül is választható legyen heti egy óra hit- és erkölcstanoktatás!

   Aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, az a Szülő az ősztől elsős gyermekét április 8-án és 9-én, a jövendő ötödikeseket pedig május 20-ig írathatja be az iskolában a református hitoktatásra. Ez a lehetőség a nem egyházi általános iskolákban nyílik meg, az egyháziakban marad az eddigi rend, az órarendbe iktatott heti két hittanóra.

   A hittanra be nem íratott gyerekek általános (világi) erkölcsi képzésben fognak részesülni ebben a tanórában. Fontos tudnivaló viszont, hogy a hit- és erkölcstanoktatás is ad etikai ismereteket (pl. a jellemről, a tiszteletadásról, a becsületről, stb.), de elmondja mindezek okát és célját is (Isten óvó szeretetéről és az ember felelősségéről), hogy értsék a gyerekek, miért jó és áldott dolog erkölcsös emberként élni. Ébredő hitük által pedig csodálatos erőforrásuk lesz mindahhoz, ami még éri őket az életben! (Zsoltár 50,15; János 3,16) S ne feledjük a legfontosabbat: Ha hitre jutnak, Krisztus áldozatáért örök életet nyernek! (János 5,24)

   A többi évfolyam  számára továbbra is lehetőség marad a délutáni hitoktatás, de oda is a szülőknek kell beíratniuk a gyermekeiket. Szeretettel biztatunk minden Szülőt, akinek ősszel elsős vagy ötödikes gyermeke lesz, hogy írassa be őt a délelőtti református hittancsoportba! A törvény szerint a szülők teljesen szabadon dönthetnek így akkor is, ha a gyermekük nincs megkeresztelve, vagy máshol keresztelték, de ebbe a közösségbe szeretnék járatni a gyermeküket. Éljenek ezzel az új, rendkívüli lehetőséggel!

„Jézus magához hívta őket, és így szólt: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa.” (Lukács 18,16)

A református lelkészek és hitoktatók nevében: Somogyi László lelkipásztor


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34