Ismét tábor – valamennyi generációnak!

2013-07-10

 

A tavaly már megismert és megkedvelt Park Hotel Táltosba (http://www.parkhotel-taltos.hu/) készülünk, s most is azért megyünk, amiért többgenerációs táborokat szerveztünk az elmúlt hat esztendőben is: elcsendesedni, az Igét tanulmányozni, hitben és szeretetben növekedni, Urunkat és egymást mind jobban megismerni! Nagy szeretettel hívjuk és várjuk óvodánk és iskolánk szülői munkaközösségének tagjait, gyermekeiket, illetve gyülekezetünk valamennyi tagját! – Szánjon rá egy hetet, ahol testileg-lelkileg felüdülhet!

Az üdülő, amely hotelépületből, üdülőházakból és turistaszállásból áll, gyönyörű helyen, közvetlenül a Bükk hegység lábánál terül el. Sok különlegesen szép látnivaló (Eger, Szilvásvárad, Szalajka völgy, Bükk fennsík, Lillafüred, Mezőkövesd, stb.) mellett termálfürdők és erdei kisvasutak teszik még érdekesebbé a környéket. Idén is szeretnénk egy napot egy hosszabb kirándulással tölteni, ha Isten is úgy akarja. Az üdülőben különböző sportolási lehetőségek és játékok várják az érkezőket.

A falu Egertől északra fekszik kb. 7 kilométerre, s az üdülőt az Ifjúság utca 1. szám alatt találjuk meg. (Tel.: 06-36-434-615; GPS: É47.9767; K20.4386) Székesfehérvárról autóval Budapesten át 210 km a távolság, az M0-ást és az M31-est igénybe véve plusz 25 km. A vonattal utazók számára külön vagont tudunk biztosítani (emiatt, s hogy az utazók létszámát lássuk, mindenkitől előre be kell szednünk 500.- forintot), viszont a költségeknél ki-ki csak a saját kedvezményét érvényesítheti majd (diák, nyugdíjas, nagycsaládos, stb.), már aki rendelkezik ilyesmivel. Az útiköltség (az említett összegen felül) csak oda teljes áron (Szfvár-Füzesabony-Eger-Felsőtárkány): kb. 4.000.- forint lesz. Sajnos emellé idén nyáron a távolsági vonatokhoz egy kb. 600.- forintos pótjegyet is meg kell váltani, még a 65 év felettieknek is.

Vonatozva: Indulás július 21-én, vasárnap 17:45-kor gyorsvonattal, átszállás Füzesabonyban 21:08-kor Eger felé, érkezés Egerbe 21:25-kor, az üdülőbe kb. 22:00-kor. (Picit késői, de ennél a variációnál Budapesten nem kell átszállni!) Visszafelé az Egerből 7:31-kor induló vonatot vennénk igénybe, amellyel elérhető a Füzesabony-Székesfehérvár közötti közvetlen gyorsvonat. Hazaérkezés július 27-én, szombaton 11:21-kor. Imádkozzunk jó időért és az utazás zavartalanságáért!

Az autósoktól azt kérjük, hogy legkésőbb du. fél hatra mindenki érkezzen meg az üdülőbe.

A szállásokról a következőt tudjuk. A részvételi díjak (a tavalyi árakon maradva) 2013. július 21-én, vasárnap vacsorától július 27-én, szombaton reggeliig (6 éjszaka, teljes ellátással) a következőképpen alakulnak:

Hotelben: 28.700.-Ft (2 csillagos hotelépület, összesen 115 férőhely; 2-3 ágyas szobák);

Üdülőházban: 27.350.-Ft (földszintes kőépületek, szobánként fürdőszoba; összesen 116 hely; 2-5 ágyas szobák);

 – Turistaházban: 19.600.-Ft (közös fürdőszoba; összesen 44 hely; 2 ágyas szobák).

– Sátorozva (korlátozott létszámban) a 6 éjszaka teljes ellátással 16.800.- forintba kerül.

3 éves korig mindenütt ingyenes, 6 éves korig  50%-os mérséklésű a részvételi díj.

Az ehhez szükséges minimális létszám elérésében bízva (150 fő), a jelzett időszakban kizárólag mi használjuk majd az üdülőt. 200-210 főnél több jelentkezőt viszont nem fogadhatunk, különben a szobák elosztásánál nem tudjuk érvényesíteni a családi, nemenkénti, illetve korosztályos szempontokat.

               A részvételi díjat vagy annak hátralékát Szép kártyával is lehet majd rendezni az üdülő recepcióján.

Ha valaki szívesen jönne a táborba, de anyagi gondjai vannak, jelezze a lelkipásztoroknál, hogy a gyülekezet lehetőségeihez képest segíthessünk!

                Imádkozzunk rendszeresen a hét áldásaiért! Higgyük, hogy vezérigénkké és erőforrásunkká lesz: „Megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban.” (Ef. 1,3)

A következő vasárnapokon délelőtt lehet jelentkezni a táborba a Gyülekezeti Központban személyesen vagy megbízott által a részvételi díj (és ha szükséges, a külön-vagon foglalási összeg) befizetésével: június 9., 16. és 23. Egyéni jelentkezéseket csak az elvégzett 7. osztályos kortól várunk, a fiatalabbakat egy családtag vagy rokon kíséretében tudjuk táboroztatni.

– Ne feledjük: Táborozni jó, különösen, ha ott van minden generáció!

                               A szervezőbizottság nevében: Somogyi László lelkipásztor