Ismét gyermeknap a református iskolánkban

2014-06-04

Június első péntekén rendezik a hagyományos gyermeknapi összejövetelt a Székesfehérvári Talentum Református Általános Iskolában. A megnyitón az intézményfenntartó gyülekezetvezetés mellett a város polgármestere is ellátogat. Mindennek persze különös aktualitás is van.

 – Év elején sajnálatos baleset történt. Az iskolánk egyik diákját elütötte egy autó, miközben reggel iskolába igyekezett az utca szemközti oldaláról. Istennek hála, súlyos és maradandó sérülést nem szenvedett el gyermek, de egy fontos dologra újból felhívta a figyelmünket – tájékoztatta honlapunkat Szanyó Gáborné. Az egyházi intézmény vezetője elmondta: tekintettel arra, hogy az iskola a Széchenyi utca egy rendkívül forgalmas szakaszánál helyezkedik el, s a biztonságos átkelést jelentő zebra több száz méter távolságban található az intézménytől, egy újabb átkelőhely, esetleg forgalomlassító berendezések kialakítása már elengedhetetlenné vált. Ezzel kapcsolatosan több fórumon és intézménynél érdeklődtek, de ügyükben eddig még nem történt előrelépés.   

– Végül a város jegyzőjét kerestük meg a gondjaikkal – folytatta Szanyó Gáboré, aki azt is hozzátette, hogy rendkívül kedves és segítőkész fogadtatásban részesültek a Városházán miközben előadták az iskola gyalogos közlekedéssel kapcsolatos problémáját. Dr. Bóka Viktor a megbeszélést követően jelezte, hogy a polgármester felé is tolmácsolni fogja a felmerült kéréseket.

A székesfehérvári református általános iskola gyermeknapi megnyitóján az intézményfenntartó egyházközség lelkészi vezetésén kívül a város jegyzője és Dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vesz. Terület bejárás keretében az iskola ügyében is tájékozódni fognak.

A családbarát programok június 6-án, pénteken, 14 órától kezdődnek, amelyre a népszerű „élő csocsós” játékkal, a közkedvelt ugrálóvárral, a gyermek számára izgalmas egykerekű biciklivel és gólyalábas ügyességi feladatokkal is várják elsősorban az intézményben tanuló diákokat és szüleiket. A jó hangulatról és egy feledhetetlen napról a Napraforgók Evangéliumi Játszóház művészei is gondoskodni fognak.
 
Sz.G.

Kép: illusztráció, internet