Igényes, hiteles, őszinte

2012-08-30

Igényes, hiteles, őszinte
A gyülekezetek bevonása nélkül nem hatékony az ifjúsági munka – vélekedik ifj. Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület ifjúsági referense.
– Sokszor csak ejnye-bejnyézünk, hogy már megint nem jött az a kutya kamasz a gyülekezetbe, és nem látjuk a másik oldalt: miért jöjjön, talál itt bármit, ami számára megfogható? Magyarországon vannak olyan református gyülekezetek is, ahol szárnyal az ifjúsági munka, ahová van miért mennie a fiataloknak, mert igényesek, hitelesek, őszinték, és úgy szól az Isten igéje, hogy az meg is találja őket.
A jól működő ifik titka nem az, hogy felülmúlhatatlan a zene, amit játszanak, vagy sokat költenek kávéra meg sütire, hanem az, hogy hitelesek. Nem nagy szövegek, hanem életek változtatnak meg életeket. Ne feledkezzünk meg a gyakorlatról! Egy közösségben, amelyik a szeretetet prédikálja, nézzük meg, hogy szeretik-e egymást az odajárók! Mi, lelkészek vajon összetartunk-e, imádkozunk-e együtt, vagy azzal vagyunk elfoglalva, hogy bepereljük egymást? A bélyeggyűjtő klub meg a gyülekezet között néha alig felismerhető a különbség. De az Isten nem arra hívott el, hogy vallásoskodjunk meg alkalmakat tartsunk, hanem arra, hogy embereket Krisztushoz vezessünk el.

eredeti cikk:http://www.parokia.hu/hir/mutat/3782/