Az élő víz életet teremt, reménységet ad

2013-10-11
A megújult díszudvar avatásán Somogyi László lelkészi elnök a híveket köszöntve elmondta: Isten kegyelmébe ajánlják a templom területét és mindazokat, akik a jövőben megfordulnak benne, hogy azon a helyen Isten  békességével és éltető igéjével találkozhassanak. A díszkút valójában a víz szimbóluma. Az élő víz az a szó, amely által Isten a világot teremtette, s általa mai napig is új életet, reménységet teremt emberekben.
 – A tornác pedig váljék Isten házának udvarává, Isten népének pedig találkozó helyévé – hangsúlyozta Somogyi László, majd  az újszövetségből Jézus főpapi imáját idézte: „ Atyám, szenteld meg őket az igazsággal, mert a te igéd igazság.” Imádsággal és áldásmondással Berze János lelkipásztor szentelte oda a területet és a kutat Istennek.
A nyitó alkalom további részében Dr. Balla Péter a Károli Gáspár Református Egyetem rektorának előadását hallgathatták az érdeklődők István király államalapításának bibliai alapjairól „Állam az újszövetségben” címmel. Beszédében kifejtette, István király nem csupán megismerkedett, de azonosult is azzal a krisztusi hittel, amellyel szeretnénk mi is élni. Amit a Szentírás a ma embere elé tár, az a legmélyebb, leggyakorlatibb és a leghasznosabb tanítás egy boldog, helyes és igazi élethez. Ha valahova lehet és vissza is kell térnie a magyar nemzetnek, akkor az lényegében a szentistváni időszak és természetesen minden olyan korszak, köztük a reformációé, ahol az emberek rácsodálkoztak arra, hogy bibliai igazságok mennyire élők és hatók.
A rendezvényen a Klucsik és a Végvári család zenei szolgálatát hallgathatták a résztvevők.
 
SzG

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34