A jókedvű adakozót szereti az Isten

2014-11-04

Támogatók fala a Talentum Református Általános Iskolában

A támogatók falának ötlete a szülői munkaközösség ötlete volt – mondta Szanyó Gáborné iskolaigazgató. "A város támogatásából az informatikai eszközparkot bővíti az intézmény, így elérhetővé válik a digitális tankönyvek használata is az iskolában."Az önkormányzat, a lehetőségekhez képest segíteni szeretné minden olyan közösség munkáját, gyarapodását, aki tesz saját magáért, ezen keresztül a város egészéért. A város csatlakozása ehhez a kezdeményezéshez természetes, hiszen azt gondolom, hogy ez a dolgunk – monda Cser-Palkovics András polgármester. "Példaértékű, hogy egy olyan támogatói fal jön létre, ahol fel lehet tüntetni mindenkit, aki segíti ennek a közösségnek a fejlődését. Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez. A támogatást egy konkrét célra biztosítja a város önkormányzata. Az informatikai beszerzéshez szeretnénk segítséget  nyújtani, ami másfél-két millió forint között lesz, melyet az önkormányzat biztosít. Fontos fejlesztés, mert a Facebook nemzedékének fontos, hogy digitális felületen is tanuljanak."
A város polgármestere beszélt arról is, hogy hamarosan elkészül az iskolához közeli lámpás gyalogos átkelőhely a Széchenyi úton, hiszen nem csak az iskola, hanem az orvosi rendelő is.
Somogyi Lászó református lelkész arról beszélt a támogatók falának avatásán, hogy az önkormányzat részéről több mint gesztus a mostani támogatás, ami "megerősít bennünket, hogy szívesen élünk itt és megmutatja, hogy lehet kéz a kézben egymásért dolgozni."

Forrás: www.szekesfehervar.hu