Notice: fwrite(): Write of 691 bytes failed with errno=122 Disk quota exceeded in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 42
A házasság ma is érték - Székesfehérvári Református Egyházközség

A házasság ma is érték

2012-02-09
Csendesnapra hívják hétvégén Székesfehérvári Református Egyházközségünkbe mindazokat, akik számára értéket, és komoly tartalmat jelent a házasság.Az elmúlt évben a fővárosi belmissziós, „Szabadszombat” filmklub Vajtán megrendezett nyári táborának ifjú csapata egy nagyon radikális témával találkozhatott. Egy olyan témával, amiről a média vagy keveset beszél, de ha beszél is róla, akkor legtöbbször kigúnyolja, vagy azt mondja, hogy már elavult. Ez a téma nem más, mint az Istentől való intézmény: a házasság.Az említett tábor fiatal keresztyén résztvevői olyan kérdésekre kaphattak választ könnyed, szellemes, egyúttal bibliai alapú megközelítésben mint „hogyan lehet felkészülni egy házasságra?”, „miből áll egy intim kapcsolat?”, vagy „miként lehet megoldani a feszültségeket és konfliktusokat?”, „hogy lehet szeretetben élni a mindennapi életben?”  
– A  héten elhangzott előadásokat, s az ennek során felmerülő kérdéseket és válaszokat feldolgoztam, végül könyvalakban jelentettem meg – mondta érdeklődésünkre Fűtő Róbert, a székesfehérvári csendesnap előadója, a  „Béküljünk ki,de hogyan” című könyv szerzője. A magyar Fűtő Róbert, misszionárius - lelkipásztorszármazású amerikai misszionárius, presbiteriánus lelkipásztor hozzátette: a kötet fő üzenete: a házasság gyönyörű szép dolog. Természetesen nem könnyű úgy élni ilyen kapcsolatban, hogy mindig a szeretet és békesség állapotát éljék meg benne a párok. Ugyanakkor arra törekszik, hogy ennek szépségét minél több házasságban élő ember megismerhesse.Lelkipásztori és lelkigondozói szolgálata alapján úgy fogalmazott: a világ számos „nagyszerű módszert” kínál a kibékülésre. De a valódi kibékülés Jézus Krisztus személyében, az ő segítsége által valósulhat meg.
– Azt is el szeretném mondani, hogy a társak törekedjenek arra, hogy életük, kapcsolatuk ne váljon elméletivé, hanem legyen gyakorlatias a mindennapi életük – fogalmazott Fűtő Róbert, hangsúlyozva, mindenek előtt lényeges kérdés, hogy Jézus Krisztus középpontban van-e a házasságunkban?
Kérdésünkre, hogy ki lesz a célközönség a hétvégi alkalmon a lelkipásztor elmondta: szeretettel várja nem csupán azokat, akik házas életük során felmerült kérdéseikre várnak választ, akik kapcsolatukban megújulásra vágynak, és azokat is, akik a jövőben szeretnének házasságot kötni, de jelenleg nem élnek kapcsolatban. Tehát mindazokat, akik számára a házasság érték.Szombat délután lehetőség lesz az előadóval személyes beszélgetésekre is.

– SzG –
 
Fotók: internet
 
 

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents() #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/albaref23/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51